MUST HAVE UHANE NAJDEŠ TUKAJ

Pogosta vprašanja

...
Najbrž Vas bo zanimalo...
Če danes naročim, kdaj bo paket pri meni?

Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 16h bodo odposlana še isti dan, pričakujete jih lahko naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo odposlana prvi delovni dan. Vendar si Pošta Slovenije pridržuje pravico dostave paketov v dveh delovnih dneh.
 

Kakšni so dostavni stroški?

Če se odločite za plačilo po povzetju:
- ob nakupu do 30 € znašajo dostavni stroški 2,49 €,
- ob nakupu nad 30 € so dostavni stroški brezplačni (vam jih podarimo).

 

Pri plačilu po povzetju se prištejejo še dodatni stroški in sicer provizija Pošte Slovenije, ki znaaša 1,05 € za pakete v vrednosti do 98 €. Ta strošek ni zajet v vrednost naročila in na ta znesek nimamo vpliva saj ga določa Pošta Slovenije.

 

Če se odločite za plačilo preko PayPala:

- ob nakupu do 30 € znašajo dostavni stroški 2,49 €,

- ob nakupu nad 30 € so dostavni stroški brezplačni (vam jih podarimo).

 

Če se odločite za plačilo po predračunu:

- ob nakupu do 30 € znašajo dostavni stroški 1,49 €,

- ob nakupu nad 30 € so dostavni stroški brezplačni (vam jih podarimo).

 

Osebni prevzem:

Izdelke, kupljene v spletni trgovini lahko prevzamete tudi osebno na sedežu podjetja – Gosposvetska cesta 39, 2000 Maribor. Pri osebnem prevzemu odpadejo vsi stroški pošiljanja.

 

Kako lahko plačam paket?

Na izbiro imate več načinov plačila:

 

1. Poštarju lahko plačate po povzetju, ko vam prinese paket. Torej - poštar vam bo prinesel paket na dom, plačate kar njemu. Če vas ob dostavi ne bo doma, pa vam bo pustil obvestilo o prispeli pošiljki s katerim potem dvignete pakat na vaši pošti. Paket vas čaka na pošti 15 dni.

V naročilu označite: plačilo po povzetju.

 

2. Plačate lahko po predračunu preko UPN-naloga ali spletne banke. V tem primeru v naročilu izberite: preko spletne banke oziroma po predračunu. 

Po oddaji naročila boste na e-mail prejeli vse potrebne podatke za plačilo. Pri plačilu po predračunu bo paket poslan, ko bo predračun poravnan. 

 

3. Plačate lahko preko PayPala. V tem primeru izberite v naročilu: Paypal in sledi korakom.

Če imate možnost prevzema naročila kar osebno pri nas označite v naročilu: Osebni prevzem. Poklicali vas bomo in se dogovorili o terminu prevzema. Naročilo plačate ob prevzemu z gotovino.

 

Kako sploh kupim izdelke?

Registracija za nakup ni obvezna, naročilo lahko oddate tudi kot gost.

 

Izberete artikle in jih dodate v košarico nato kliknete na gumb "Blagajna." V blagajni lahko še popravite količino ali odstranite artikel, izberete način plačila in vnesete podatke za dostavo (registriranim uporabnikom se izpišejo avtomatično). Po želji lahko dodate tudi kak komentar.

 

Sledi le še zaključek nakupa s klikom na gumb "Zaključi naročilo."

 

Če vam je ljubše pa lahko oddate naročilo tudi preko telefona, e-maila ali zasebnega sporočila na Facebooku.

 

Ali lahko vrnem ali zamenjam artikel?

Vsekakor v primeru, da vam artikel ni všeč ali vam ne odgovarja velikost ga lahko vrnete ali zamenjate v roku 14 dni.

 

Artikel mora biti v takem stanju kot ste ga prejeli in v originalni embalaži. 

V primeru, da se odločite za vračilo, vas bremeni le strošek poštnine pošiljanja. Ob vračilu izdelkov vam vrnemo celotno kupnino skupaj z dostavnimi stroški. 

Ob vračilu navedite številko vašega TRR-a na katerega vam nakažemo kupnino.

 

Kaj je dobroimetje?

Z vsakim nakupom v naši spletni trgovini pridobite dobroimetje, ki ga lahko izkoristite ob naslednjem ali kateremkoli drugem nakupu.

 

Višina dobroimetja je odvisna od višine nakupa.Pri vsakem izdelku je razvidno, kolikšna je vrednost dobroimetja za posamezni izdelek.

 

Dobroimetje lahko prejmete in izkoristite samo, če ste registriran uporabnik. Registracijo lahko opravite skupaj z oddajo naročila. 

 

Dobroimetje se zabeleži na vaš račun ko prevzamete naročilo za katerega ste ga prejeli. 

 

V primeru vračila izdelkov se dobroimetje prejeto za njih stornira.

 

Dobroimetja vam ne moremo zamenjati za gotovino ali kakršno koli drugo obliko denarja.

 

Je res, da pri nakupu prejmem darilo?

Radi obdarujemo svoje kupce. Zato smo za vas pripravili darilca, ki jih prejmete ob nakupu nad določeno vrednostjo. Darilca med katerimi lahko izbirate vas že čakajo na blagajni.

 

Pri tem so tako meja kot možna darilca vselej eksplicitno in nedvoumno navedena. Če se odločite za nakup in pri tem prejmete darilo, se hkrati zavedate in obvežete, da se mora prav tako vrniti tudi darilce, če pride do vračila artiklov delno ali v celoti, razen če preostala vrednost od nakupa vseeno presega mejo, ki je bila določena za darilce, ali če v isti vrednosti zamenjate vračajoči artikel za kakšnega drugega iz spletne trgovine.

 

Prav tako daril, ki jih prejmete brezplačno ob nakupu, ne menjujemo in ne vračamo vrednosti takšnega izdelka. 

 

Kako uporabim promocijsko kodo?

Če ste prejeli od nas promocijsko kodo (kupon) jo lahko pri naročilu uporabite tako, da jo vnesete na blagajni v posebno okence "Promocijska koda (kupon)" in potrdite s klikom na gumb "Uporabi kupon." 

 

Promocijska koda je vedno časovno omejena, izkoriščena mora biti v določenem roku sicer je neveljavna.

 

Promocijske kode med seboj niso združljive. Ob vsakem nakupu lahko izkoristite samo eno promocijsko kodo.

Je možno artikle videti v živo?

Seveda je možno. Prosimo vas, da nas v tem primeru predhodno obvestite na 040 882 599.

Ali je artikel identičen kot na sliki?

Za večino artiklov v spletni trgovini to drži, lahko pa se zgodi, da se kateri izmed njih razlikuje od realnega stanja izdelka. Zaradi različnih nastavitev monitorja so vse slike na naši strani informativnega značaja.

 

Ali so v urah baterije?

Da. Ure pošljemo z že vstavljeno delujočo baterijo.

Nega nakita

Nakit je nasploh precej občutljiv in ob nepravilni negi in uporabi bo hitro zgubil svoj prvotni videz.

  • nakit snemite pred tuširanjem ali kakršnim koli kontaktom z vodo. Nakit po večini ni primeren za stik z vodo, saj lahko hitreje zgubi barvo in tudi trpežnost nakita pade hitreje. Snemite ga tudi ko opravljate fizična dela ali uporabljate močna čistila,
  • snemite ga pred spanjem in ga hranite v temnejših prostorih, najbolje v za to namenjenih škatlicah in ne na soncu,
  • nakit lahko čistite vendar počnite to z malce tople vode, ki jo daste na krpo in nato s suho krpo pobrišete sledi vode. Izogibajte se čistilom, saj lahko snovi reagirajo različno ali zgubijo barvo.
  • ni primeren za morje z izjemo nerjavečega jekla (stainless steel) vendar tudi tu bodite pozorni,
  • vedno si ga nadenite vsaj deset minut po uporabi parfumov in krem.

Nakit je v večini primerov narejen iz sledečih materialov, ki jih je dobro poznati:

  • Stainless steel - nerjaveče jeklo - kirurško jeklo je material, ki je precej močan in odporen na zunanje vplive. Je nerjaveč in v večini primerov uporabljen za moški nakit,
  • Zlitina je material ki je zelo pogosto uporabljena za izdelavo nakita, ne škodi koži razen v primeru alergije, kot načeloma vsaka kovina (tudi zlato in srebro). Zlitina je izraz za material, ki je sestavljen iz ene ali več kovin, po večini je to cink, baker in podobni materiali. Material je trpežen in zelo pogost, vendar se izogibajte vode, saj lahko čez čas potemni.
  • Posrebrena osnova je kadar je primarna druga kovina in nanjo nanešen premaz srebra (seveda v manjših količinah). To daje kovini lep lesk in trpežnost. Vendar se je prav tako potrebno izogibati vode.

 

 

 

Pravila Facebook nagradnih iger

1. Prireditelj nagradnih iger

Organizator nagradnih iger je Prodaja po spletu, Saša Ivanoš, s.p., Gosposvetska cesta 39, 2000 Maribor.

 

2. Pogoji sodelovanja

V nagradnih igrah lahko sodelujejo vsi državljani Republike Slovenije (fizične osebe), razen tistih, ki so zaposleni pri organizatorju teh nagradnih iger.

 

3. Namen nagradnih iger

Namen nagradnih iger je promocija spletne trgovine www.xstyle.si in njegove FB strani.

 

4. Potek nagradnih iger

V nagradnih igrah sodelujejo vsi, ki odgovorijo na nagradno vprašanje, če je to zastavljeno oziroma izpolnijo pogoje za sodelovanje, zapisane ob posamezni nagradni igri. 

 

5. Način podelitve nagrad in določitev nagrajencev

Nagrado prejme tisti, ki ga bo določil naključni žreb. V nagradnih igrah sodelujejo vsi, ki so pravilno izpolnili pogoje za sodelovanje do konca trajanja posamezne nagrade igre. Nagradno žrebanje poteka na dan, določen pri posamezni nagradni igri.

 

6. Izplačilo nagrade v gotovini in prenos nagrade

Zamenjava nagrade za gotovino ni možna. Prav tako prenos nagrade na tretjo osebo ni možen.

 

7. Davki in akontacija dohodnine

Vrednost nagrad ne presega 42 evrov zato se akontacija dohodnine ne obračuna.

 

8. Obvestilo in dostava nagrad

Pred izročitvijo nagrad organizator nagradne igre kontaktira nagrajence v komentarju objave nagradne igre ali po e-naslovu, da mu v roku 30 dni posredujejo osebne podatke potrebne za prevzem: ime in priimek ter naslov. Prejemnik bo nagrado nato prejel po pošti brezplačno.

 

9. Odgovornost

Organizator in osebe, ki sodelujejo pri izvedbi nagradnih iger, ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki bi izvirala iz nagrad. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), lahko organizator odpove nagradno igro. O tem mora prek spletne strani www.xstyle.si, če je to treba, pa tudi na druge načine, obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za nastalo škodo. Odločitev organizatorja o vseh vprašanjih v zvezi z nagradno igro oziroma uporabo pravil je dokončna in velja za vse udeležence.

 

10. Uporaba in varovanje osebnih podatkov

Sodelujoči v nagradni igri soglašajo, da organizator kot upravljavec zbirke podatkov vodi, vzdržuje in nadzoruje zbirko zbranih osebnih podatkov posameznikov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/2004). Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni in jih ne sme posredovati drugim fizičnim ali pravnim osebam, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre.

Nagrajenec dovoljuje organizatorju nagradne igre in podeljevalcu nagrade objavo svojih osebnih podatkov (ime in priimek) v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oz. prevzema nagrade.

 

11. Preklic sodelovanja

Sodelujoči lahko kadarkoli zahteva odstranitev (preklic) sodelovanja v nagradni igri. Odstranitev sodelujoči zahteva s poslanim elektronskim sporočilom na naslov info@xstyle.si. V tem primeru se sodelujoči tudi izključi iz nadaljnjega sodelovanja v nagradni igri.

 

12. Reševanje pritožb

Vse pritožbe rešuje organizator nagradnih iger. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v čim krajšem času in o tem obvestil udeleženca.

 

13. Končne določbe

Organizator si pridržuje pravico do sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator udeležence obveščal z objavami na spletni strani www.xstyle.si.

Nagradna igra ni sponzorirana s strani Facebooka in ni povezana s Facebookom kot podjetjem.

Nakup ni pogoj za sodeovanje v nagradnih igrah.

 

Maribor, 21.12.2014


Prodaja po spletu, Saša Ivanoš, s.p.